Skip to content

Mirjam Berloth is a visual artist, based in Amsterdam.  

Educated in graphical design and fine arts I concentrate on sculpture and installation. I take my love for minimalistic art based in the 1960s as a starting point for making my own contemporary works. My work method is systematical and yet, accidental drips and stains may change the way the work proceeds.

Opgeleid als grafisch vormgever, schilder en graficus maak ik tegenwoordig sculpturen en installaties. Mijn grote voorbeeld en inspiratiebron zijn kunstenaars uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Door te werken met de herinnering aan die periode, voel ik mij verbonden met het elan en het geloof in de toekomst van toen.

Mijn aanpak is planmatig, maar onverwachte gebeurtenissen tijdens het werkproces (zoals vlekken of druppels) kunnen leidend worden in het werk.

Voor ‘Schoonhoven Without Shadows’ reconstrueerde ik enkele van Jan Schoonhovens kleine reliëfs die ik vulde met dunne lagen verf. Na vele malen gieten verdwenen de rasters en kwam, nadat de verf volledig gedroogd was, een subtiele tekening terug.

 

About the artist